Klaar voor de toekomst voor 72 woningen

  • ProjectnaamVivaldistraat
  • KlantDe Sleutels
  • PlaatsLeiden
  • SpecialisatieRenovatie
  • Jaar2018
Lees meer

Vivaldistraat te Leiden

In Leiden staat een muzikaal wijkje waarbij 72 woningen toe zijn aan een opknapbeurt.
De huidige woningen van de Vivaldistraat, Corellistraat en Toscaninilaan zijn gebouwd in de jaren 60 en hebben het energielabel G op hun naam staan. Door de ingrepen die Heembouw Architecten heeft ontworpen gaat dit energielabel naar maar liefst energielabel A+.

De woningen krijgen een warme jas en een frisse uitstraling door de borstweringen te vervangen door hoogwaardige isolatie in combinatie met steenstrips. De gevels krijgen bij de keuken nieuwe panelen in moderne kleuren. Deze panelen geven elke woning zijn eigen identiteit, geheel in de tijdsgeest van nu. Dit wordt nog eens versterkt door de beuken te benadrukken door hier het bestaande metselwerk door te laten lopen.
Daarnaast wordt er rekening gehouden met de toekomst. De woningen worden ‘gasloos ready’  gemaakt en is er gekeken naar een eventuele nul-op-de-meter variant.

Voor bewoners kan zo’n aankomende renovatie altijd spannend zijn. Daarom hebben we bij Habeon Architecten getracht om het in ieder geval leuker te maken:

Middels een QR code kunnen bewoners op hun telefoon zien hoe hun toekomstige woning zal worden. Ook zijn bewoners vrij om te kiezen voor een aantal opties, namelijk het creëren van een open keuken voor meer openheid en licht in de woning, een aangepaste badkamer met extra toilet en het verwijderen van schachten voor extra ruimte.

Naar verwachting start de uitvoering rond juli 2018 en zijn de werkzaamheden eind 2018 afgerond.

Keuzeopties

Bewoners betrokken dmv QR code

Labelsprong van label G naar label A

Renovatie