• ProjectnaamNVM Utrecht
  • KlantNVM
  • PlaatsUtrecht
  • SpecialisatieKantoren
  • Oppervlakte4.800 m2 kantoor
  • Jaar2020-2021
Lees meer

NVM, de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., realiseert in samenwerking met Heembouw een nieuw hoofdkantoor in Utrecht. BOAG ondersteunt en ontzorgt NVM gedurende het proces van contracteren, voorbereiden en bouwen. De nieuwbouw in het Utrechtse Papendorp heeft een oppervlakte van circa 4.800 m2 en biedt werkplekken voor NVM en Academie voor Vastgoed-medewerkers. Tevens biedt het nieuwe kantoor trainingsfaciliteiten voor de leden.

Het kantoor is ontworpen als een monoliet in het glooiende groene landschap van Papendorp. De gevarieerde gevelopeningen benadrukken de vorm van de monoliet en zorgen er tevens voor wat spanning in het gevelvlak. Een transparante plint maakt de verbinding tussen de openbare ruimte en de publieke functies in het pand. In het hart van het gebouw bevindt zich het ‘clubhuis van NVM’. Een open en transparant atrium over alle verdiepingen dat de verbindende schakel vormt tussen de publieke en private functies.

Om het monoliete karakter van het pand te versterken is gekozen voor een robuust gevelmateriaal, een keramische tegel, in een warme kleurschakering. De tegels hebben een zeer lange levensduur en kunnen daarna ook weer hergebruikt worden bij de productie van nieuwe keramische tegels. In het interieur komen de kleur schakeringen en warme materialen weer terug in bijvoorbeeld de houten akoestische bekleding van het atrium. Voor zowel het exterieur als het interieur is gekozen voor circulaire en C2C materialen, waarbij onderhoudsgemak en levensduur niet uit het oog verloren zijn.

Het comfort van de medewerkers in het pand is voor NVM erg belangrijk. Alle kantoorzones voldoen daarom aan klimaatklasse A(dmv klimaatplafonds) en zijn tevens voorzien van te openen ramen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan akoestiek, zeker in de zones die direct in verbinding staan met het atrium. Vanaf het begin van het ontwerptraject hebben de medewerkers mee mogen denken over hun optimale werkomgeving, zodat het kantoor in de toekomst zeker een plek is waar ze willen werken.