Holy Zuid

  • ProjectnaamHoly Zuid
  • KlantWoningstichting Samenwerking
  • PlaatsVlaardingen
  • SpecialisatieRenovatie
  • Jaar2016
Lees meer

Renovatie wooncomplex

De gebouwen in Holy-Zuid zijn mooie voorbeelden van wederopbouwarchitectuur. Ze staan als losse volumes fraai in een groene omgeving. Strakke heldere lijnen en het ritme van de balustrades bepalen het beeld.

Bewoners weten de woningen en omgeving ook te waarderen zoals blijkt uit het feit dat er nauwelijks leegstand voorkomt en dat er door bewoners met zorg wordt omgegaan met eigen woning, omgeving en algemene ruimtes.

Daar waar het beeld nog krachtig staat, is het niveau van comfort en energiegebruik niet meer van deze tijd. De maatregelen die nodig zijn om dit weer optimaal te krijgen zetten we waar mogelijk in, om de beeldtaal te versterken.

Zo geeft het isoleren van de zijgevels ons de mogelijkheid de herkenbare lijn rond dak en zijgevels te benadrukken. Door dit in een afwijkende kleur van de zijgevel te doen wordt het kader geaccentueerd.

Door de in het hele complex uniforme uitwerking van kaders en zijgevels borgen we de samenhang tussen de gebouwen. Voor de hoogbouw stellen we voor de karakteristieke vlakverdeling aan te vullen met een decoratief patroon in de bestaande tussenzone in het midden van de gevel. In samenspraak met bewoners is gezocht naar het meest aansprekende patroon. De plint van de gebouwen, geven we in zijn geheel een donkere tint, om een rustige, solide basis te creƫren.

De woningpuien krijgen een lichte tint, om recht te doen aan de oorspronkelijke uitgangspunten van licht, lucht en ruimte.
Het comfort van de woningen verbeteren we door, toegankelijkheid te verbeteren en de ruimte in de badkamer op een slimme manier te vergroten. En de op woningniveau regelbare ventilatie en verwarming, beglazing en de isolatie van de woning.

Op deze manier maken we de woningen en het complex klaar voor een nieuwe periode van op zijn minst 25 jaar.

Groene omgeving

Decoratief patroon

Comfort

25 jaar vooruit

Senior Architect
(uit dienst)

Martijn Glas

Ons team